
Jums būs nepieciešams:
- Pelmeņi VECMĀMIŅAS CLASSIC (350g vai 1/2 no iepakojuma)
- ūdens (2 litri)
- Sāls (1 tējkarote)
- lauru lapa (2 lapiņas)
- melnie pipari (4 zirņīši)
- vistas buljona kubiņš vai saldkrējuma sviests (1 tējkarote)
- skābs krējums (3 ēdamkarotes).
1. Paņemiet katliņu un ielejiet apmēram 2 litrus ūdens. Uzliekat katliņu uz plīts un uzsildāt ūdeni.
2. Kad ūdens ir uzsilis (bet vēl nav uzvārījies), pievieno piparus, sāli, lauru lapu un vistas buljona (vai sviesta) kubiņu.
3. Kad ūdens uzvarījies iebēriet katliņa pelmeņus.
4. Pēc pelmeņu pievienošanas ūdens pārstāja vārīties, pagaidiet līdz ūdens atkal uzvārās, un pēc tam nedaudz samaziniet uguni līdz ūdens vidējai vārīšanaii tempertaūrai.
5. Vārāt 2-3 minūtes līdz pelmeņi uzpeld. Tiklīdz visi pelmeņi uzpeld, samaziniet uguni līdz nelielai vārīšanās temperatūrai (ūdens nedaudz burbuļo). Turpinām vārīt pelmeņus 4-5 minūtes. Tad mēs izslēdzam uguni - pelmeņi ir gatavi.
6. Pasniedziet pelmeņus ar skābo krējumu. Ja jums patīk buljons, tad jūs varat pasniegt pelmeņus kopā ar buljonu, kurā tie tika pagatavoti.
7. Labu apetīti !!!