KĀ PAREIZI UN GARŠĪGI PAGATAVOT CEPTUS PELMEŅUS

Jums būs nepieciešams:
- Pelmeņi VECMĀMIŅAS EXTRA (350g vai 1/2 no iepakojuma)
- Augu eļļa vai sviests (50g)
- ūdens (0,2 litri)
- Sāls (pēc garšas)
- melnie pipari (pēc garšas)
- skābs krējums (100g)

 

1. Uzliekam pannu uz uguns, pievienojam tam augu (saldkrējuma sviestu) eļļu lai tā parklatu visu pannas virsmu, uzkarsējam eļļu.
2. Tiklīdz eļļa sāk dūmot iebērām pannā saldētus, iepriekš neatlaidinātus, pelmeņus  viena kārta un apmaisām, lai tie viscaur būtu pārklāti ar eļļu. Uzliekam pannai vāku un cepam uz viedēja uguns 4-5 minūtes līdz pelmeņi ir abrunējuši no vienas puses.
3. Tad paceļam vāku, apgriežam katru pelmeni uz otriem sāniem, pievienojām sāli, piparus. Uzliekām pannai vāku un gaidām vēl 4-5 minūtes līdz pelmeņi apcepsies arī no otras puses.
4.Kad konstate, ka pelmeņi ir vienmērigi zeltaini apcepušies no visām pusēm, pievieno pannas saturam ūdeni - lai tas pelmeņus pārklatu līdz pusēm, ātri izliekam pannai vāku uz 30 sekundēm lai "nomierinatu" sprakšķēšanu.
5. Tad noceļam pannai vāku, uzgriežām liesmu līdz maksimumam un 2-3 minūtes turpinam cept pelmeņus, ik pa laikam apmaisot.
Kad teju viss šķidrums iz iztvaikojis un pelmeņi sāk līpt pie pannas, tie ir gatavi.
6. Pasniedziet ceptus gatavus pelmeņus ar skābo krējumu.
7. Labu apetīti!!!